Vendégkönyv | Akciós termékek | +36704083456
HUF |
EnglishMagyar
|

Digitális Overcool (utóhűtés) Xbox 360 Slim és Xbox 360 E konzolokhoz

SKU: 01894
Digitális Overcool (utóhűtés) Xbox 360 Slim és Xbox 360 E konzolokhoz
Digitális Overcool (utóhűtés) Xbox 360 Slim és Xbox 360 E konzolokhoz Digitális Overcool (utóhűtés) Xbox 360 Slim és Xbox 360 E konzolokhoz Digitális Overcool (utóhűtés) Xbox 360 Slim és Xbox 360 E konzolokhoz
Új, bontatlan | Saját raktárunkon | Még több mint 5 db maradt
3.950 Ft
27% ÁFA-val
    db 
Nehéz
Magyarország
Magyarország
36 hónap
Termékleírás

Xbox 360 SLIM és "E" Overcool - utóhűtés

- Egyszerűen és gyorsan beköthető a kapcsolási rajz segítségével.

- Gép kikapcsolása után 90mp-ig működteti a ventilátort.

- Alaplapi zárlat okozása kizárt.

- Microprocesszoros vezérlés.

- Könnyen szerelhető, aki szét tudja szedni a gépét és tud forrasztani egyszerűen meg tudja csinálni.

- Ennek a kapcsolásnak a beszerelése teljesen veszélytelen.

- Kérésre egyedi időzítéssel felár ellenében (akár teljes ventilátorvezérléssel is)!

 

Mi okozza a piros ledes hibát és miért lesz a javított gépek egy része újra hibás?

Ez egy érdekes kérdés, amire nem egyszerü a válasz. Persze nagyjából mindenki tisztában van az okával. Alulméretezett hűtőborda, rosszul megtervezett szélcsatorna, alacsony fordulatszámu ventilátorok.

A gyári ventilátorok fordulatszámnövelésével sokat segíthetünk a a helyzeten de szélsőséges esetekben még itt is előfordul meghibásodas. Miért ? Mindenki értetlenül áll a helyzet előtt. Sokat halljuk ezt, hogy \"pedig van hűtésmod is, meg nem is használtuk sokat és jól szellőző helyen van\"

 

Miért is van ez?

Egy hűtésmodos gép bekapcsolás után rögtön megfelelő hűtést tud adni a CGPU-nak és normális üzemi hőmérsékleten tudja tartani azt. De mi történik akkor ha 2-3 óra kemény játék után kikapcsoljuk a gépet ? A ventilátorok leállnak, a hűtés azonnal megszünik, és ITT a hiba! A határértékeken belül tervezett borda képtelen lehűteni normálisan a CGPU-t légáramlás nélkül. Ráadásul az újabb konzolokba csökkentett méretű rézmaggal szerelt bordákat építenek. Amint leállnak a ventilátorok, a CGPU szinte \"szétfőzi\" magát, hatalmas hőmennyiség reked meg hirtelen és ettől deformálodik az alaplap aminek az eredménye az lesz, hogy felszakad a CGPU és jön a piros led.

Mi sem bizonyítja ezt annál jobban, hogy rengeteg olyan eset van, hogy játszanak a géppel órákon keresztül, aztán kikapcsolják és következő nap már a  piros led fogad. Ugye sokatoknak ismerős a szituáció? Igen... ez azért van mert a gép akkor romlik el, amikor egy hosszú játék után hirtelen ki lesz kapcsolva. Sokan csinálják azt, hogy játék után dashboardban hagyják lehűlni a gépet. Ez több mint a semmi, de mivel a CGPU áramfelvétele 60 watt körül van ebben az állapotban is, így a normál üzemi hőmérsékletre való lehűtéséhez is fél óra kell.

Vegyünk egy egyszerü példát. Talán mindenki találkozott már videoprojektorokkal. Ott is az izzólámpa hűtése határértékeken belül mozog és kikapcsolás után agresszíven lehűti az izzót a ventilátor szobahőmérsékletre. Ha ez nem történne meg, az izzó elpukkanhatna és el is pukkan mint az egyszer velem is megtörtént egy áramszünet alkalmával.

 

Mi lehet a megoldas? Az OVERCOOL MOD

Ez egy olyan elektronika ami a gép kikapcsolása után még 1.5 percig működteti a ventilátorokat, ezzel tökéletesen lehűtve a CGPU bordát. 1.5 perc után automatán lekapcsolja magát és a tápegységet is. Mindössze 5 vezetéket kell beforrasztani az alaplapra, nem kell semmit vágni, kivenni, módosítani. Az elektronika viszonylag kicsi, boldogan elfér a gépen belül az egyik sarokban is.

Értékelések (0)

Ezt a terméket még senki nem értékelte.
Légy te az első és az értékelést követően 100 Ft-ot jóváírunk a profilodon, amit a következő vásárláskor beválthatsz!
Csak rendesen megfogalmazott nem 3-4 szavas értékeléseket tudunk levásárolható egyenleggel jutalmazni!


ÉRTÉKELÉS BEKÜLDÉSE

Az értékelés írásához kérlek !

Jelenleg nincs termék a kosárban.